En bror att dö för

Den som har läst boken ”Björndansen” av Stefan Thunberg och Anders Rosberg skulle ganska snabbt inse att kriminalhistorien var både spännande och gripande på många sätt.

När uppföljaren ”En bror att dö för” kom ut på marknaden fanns tveksamhet kring om den skulle leva upp till samma förväntningar.

Den här boken är förvisso inte lika gripande och fängslande som den första, men den kommer heller inte att göra thriller-fantasten besviken.

Efter att den äldsta brodern och ledaren för Militärligan avtjänat sitt straff för de brott som begåtts och friges på börjas en ny värld där familjen inte längre är lika start sammanknippad som tidigare.

Den samhörighet som Leo kämpat så mycket för har nu resulterat i en splittrad familj som gör allt för att hålla sig borta från kriminalitet och leva ett mer stillsamt liv på rätt sida av lagen.

Leo har dock själv inga planer på att välja den lugnare vägen och kliva bort från den kriminella karriär som han skapat sig.

Trots att han precis har satt foten i frihet har han redan planerat en ny stöt – det perfekta brottet.

En gripande familjehistoria med ett trasigt förflutet

”En bror att dö för” är en mycket välskriven roman som är tänkt att fungera som en fortsättning till ”Björndansen”.

Boken fungerar dock minst lika bra som fristående, eftersom det återkommande temat om relationen till deras far och bröderna emellan finns kvar. Här kan du läsa om hur deras uppväxt formade dem och hur Leo, den äldsta brodern, begick sitt första brott redan som 14-åring.

I takt med att förhållandet mellan bröderna och fadern förändras när Leo blir utsläppt ses ganska snart en spegling och förlängning av den barndom som bröderna behövde uppleva.

För vem passar boken?

”En bror att dö för” passar för dig som söker en bok där du som läsare leds in i berättelsen redan från start.

Under inledningen ges en snabb inblick i de handlingar och historier som kommer att berättas och detta är tillräckligt för de allra flesta att sugas in och vilja läsa boken från pärm till pärm.

Hela historien knyts ihop på ett mycket trovärdigt och realistiskt sätt, oavsett om vissa delar är fiktion eller fakta.